Δευτέρα, Απριλίου 03, 2006

Love – Trust



Let’s talk about love…
Lets’s talk about trust…

Δυο πολύ μικροί στίχοι οι οποίοι όμως έχουν τόσο μα τόσο μεγάλη σημασία. Δίκιο δεν έχω; Τι θέλουμε στη ζωή μας οι περισσότεροι; Αγάπη και εμπιστοσύνη. Αυτά τα δυο πράγματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Δεν μπορείς να αγαπάς κάποιον αν δεν μπορείς πρώτα να τον εμπιστευτείς.

Ένα πολύ σημαντικό θέμα όμως, είναι τα όρια τα οποία έχει κάποιος στην αγάπη και την εμπιστοσύνη. Όσο περισσότερο αγαπάμε ο ένας τον άλλο τόσο περισσότερη εμπιστοσύνη του δείχνουμε θα πούνε μερικοί. Ναι αλλά αν κάποια στιγμή συμβεί κάτι π.χ. μια απιστία, ένας μεγάλος τσακωμός και η εμπιστοσύνη του ενός για τον άλλο χαθεί έστω και για λίγο δεν είναι εύκολο να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση.

Ας μη γελιόμαστε. Πάντα θα υπάρχει κάτι βαθιά στο μυαλό μας που θα μας θυμίζει ότι η εμπιστοσύνη μας προδόθηκε. Μερικές φορές ο τρόπος με τον οποίο μάθαμε ότι κάποιος μας πρόδωσε καθορίζει τον τρόπο και τον χρόνο που θα χρειαστούμε για να μπορέσουμε να χτίσουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπο του άλλου.

Αγάπη είναι να συγχωρείς. Έτσι λένε πολλά από τα βιβλία τα οποία μιλούν για την αγάπη. Πόσο εύκολο όμως είναι για κάποιον που έχτιζε μια εικόνα για το έτερον του ήμισυ με κάποια συγκεκριμένα στοιχεία και ενδείξεις να βλέπει ότι άλλα του έταζαν και άλλα θα παραλάβει; Δεν μιλάω για την περίπτωση που κάποιος αγνοούσε την πραγματικότητα και έφτιαχνε με το μυαλό του ένα θέατρο για 2 ρόλους. Μιλάω για την περίπτωση που ξεκαθαρίζει τη θέση του ο ένας στον άλλο και τελικά κάποιος από τους δυο αποδεικνύεται ασυνεπής.

Όπως έχω πει και στο παρελθόν τις περισσότερες φορές -αν όχι όλες- η αλήθεια είναι η καλύτερη λύση. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και θάρρος. Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Κυρίως στην περίπτωση που ο άνθρωπος που έχουμε απέναντι μας είναι crystal clear και έχει δηλώσει τις θέσεις του θα ήταν ανήθικο να μην ανταποκριθούμε σε όσα του τάξαμε. Αν κάτι δεν πάει καλά πρέπει να ξέρει.

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που σας δείχνουν την αγάπη τους και δεν σας την υπόσχονται μόνο και να εμπιστεύεστε τους ανθρώπους μου το αξίζουν. (Τουλάχιστον μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο.)

Καρδιές που χτυπούν
και τα σιωπηλά λόγια της αγάπης,
παραμένουν ακόμα στη σιωπή της νύχτας.
Θα φύγεις;
Θα σώσεις την θυελλώδη ψυχή μου;
Πρέπει να ξέρω…
(Catherine Bekian)

Δεν υπάρχουν σχόλια: