Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2005

Όπως λέει κι ο λαός…

Βρήκαμε παπά, να θάψουμε 5-6! Τώρα θα μου πείτε που κολλάει αυτό το μακάβριο σχόλιο? Το άκουσα πριν απο μερικές μέρες σε μια συζήτηση. Πριν από ένα χρόνο και μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων οι περισσότεροι είπαμε «ΟΚ! Και τώρα τι θα γίνουν όλες αυτές οι αθλητικές εγκαταστάσεις που φτιάξαμε?» Η πρώτη απάντηση ήρθε λίγους μήνες αργότερα…

Ανοιχτά Στάδια. Τόπος γιορτής, τρόπος ζωής. Ένα πρόγραμμα του υπουργείου πολιτισμού που σκοπό έχει κάθε μήνα να γίνονται εκδηλώσεις σε όλα τα στάδια της Αθήνας (προς το παρόν) έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να γνωρίσει από κοντά τα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα καθώς και πολλούς από τους ολυμπιονίκες μας.

Να μην ξεχάσουμε το 12ο τουρνουά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ (Swatch World Tour 2005) που θα διεξαχθεί στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Φαλήρου 30 Αυγούστου με 4 Σεπτεμβρίου.

Το πήραμε! Το πήραμε (κι αυτό) το Ευρωπαϊκό!

Το Μάιο του 2006 θα διοργανώσουμε το διαγωνισμό της Eurovision! Μέχρι αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες λένε ότι θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι. Επίσης το πιο πιθανό είναι ότι το “χωριό” της Eurovision, που δημιουργούν τα fan-club της κάθε χώρας που συμμετέχει στο διαγωνισμό, θα στηθεί μπροστά από την Αγορά.

Περίπου 4 μήνες αργότερα στο ανοιχτό στάδιο Σπύρος Λούης θα διοργανώσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο στίβου του 2006 της IAAF στο οποίο θα συμμετέχει και η Ελλάδα σαν διοργανώτρια χώρα.

Τους επόμενους μήνες θα αρχίσει η κατασκευή του Μουσείου των Ολυμπιακών Αγώνων και το μοναδικό Μουσείο Κλασσικού Αθλητισμού με τη βοήθεια της IAAF στο κτίριο του ραδιοτηλεοπτικού κέντρου στο Μαρούσι (IBC)

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα διεκδικεί το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου EURO 2012. Είμαι υπέρ όλων αυτών των εκδηλώσεων αλλά δεν μπορώ να ακούω τον ένα και τον άλλο να λέει ότι τα λεφτά του κοσμάκη για τα στάδια πήγαν χαμένα όταν οι εγκαταστάσεις είναι κλειστές και όταν κάνουμε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις, να λέει "Αμάν πια όχι άλλα πρωταθλήματα!"

Α ρε αθάνατε Έλληνα! Πουθενά δεν μπορώ να σε πιάσω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: