Κυριακή, Οκτωβρίου 16, 2005

Τhis week… the love doctor!


Χαμηλώστε τα φώτα, βάλτε απαλή μουσική, λίγο μπάσο στη φωνή και φύγαμε… Το θέμα που συζητάμε αυτή τη βδομάδα είναι: To be or not to be romantic? Υπάρχει ή δεν υπάρχει ρομαντισμός στις μέρες μας; Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων που βλέπουν με διαφορετικό μάτι το θέμα. Ενδεικτικά κάποιες κατηγορίες…

Κατηγορία 1η (αντρική – αντιδραστική – κουλτουριάρικη κατηγορία)Σε αυτή ανήκουν όσοι νομίζουν ότι όλα αυτά είναι σαχλαμάρες. Δημιουργήματα του σύγχρονου εμπορευματοποιημένου τρόπου ζωής, μέσα στον οποίο ο άνθρωπος ψάχνει διακαώς «μια χείρα βοηθείας για να βγει από την συναισθηματική απομόνωση στην οποία τον πέταξε το κατεστημένο».
Ρομαντικές στιγμές: Δείπνο στη σέντρα του Καραϊσκάκη, βόλτα με 2θέσιο αμάξι formula 1 στην πίστα του Μπαχρέιν.

Κατηγορία 2η (γυναικεία – ονειροπαρμένη κατηγορία)Αποτελείται από όσους ζουν σε ένα κόσμο που καθημερινά τα πουλάκια κελαηδούν, ο ήλιος λάμπει , οι μελισσούλες πετούν από λουλούδι σε λουλούδι και στο σπίτι τους περιμένει ο πρίγκιπας με τα 400 άλογα σε μορφή ferrari αραγμένα έξω από το παράθυρο.
Αγαπημένη περίοδος του χρόνου: Απόκριες, γιατί μπορούν να φοράνε φουστάνι με φουρό, τιάρα και πανάκριβα κοσμήματα και να κυκλοφορούν σαν άνθρωποι επιτέλους!

Κατηγορία 3η Περιλαμβάνει όσους υπήρξαν ρομαντικοί και από κάποιο γεγονός έπαψαν να είναι.
Παράδειγμα: Φεύγεις από τη δουλειά λίγο νωρίτερα, πας στο κοντινότερο ανθοπωλείο, χαλάς 2-3 μισθούς σε τριαντάφυλλα, γυρνάς στο σπίτι και γεμίζεις όλα τα δωμάτια με ροδοπέταλα, δημιουργείς ατμόσφαιρα και μόλις μπει το έτερον ήμισυ μέσα λέει: “ Πω πω! Πως θα τα μαζέψω όλα αυτά; Μα καλά, έδωσες τόόόόσα λεφτά γι’ αυτό;…Και σβήσε επιτέλους αυτά τα κεριά μην αρπάξουμε καμιά φωτιά!!”

Κατηγορία 4η Εδώ ανήκουν όσοι δεν έχουν ζήσει ποτέ ρομαντικές στιγμές πέρα από όσα έχουν δει στο σινεμά και στο dvd τους.
Αγαπημένες ταινίες: Μια βραδιά στο Noting Hill, ο Γάμος του καλύτερού μου φίλου.

Κατηγορία 5η Αποτελείται από όσους προσπαθούν κάθε μέρα να εκπλήσσουν τον άνθρωπο που αγαπούν προσπαθώντας να του χαρίζουν στιγμές που θα κρατήσουν τη φλόγα του έρωτα αναμμένη.
Παράδειγμα: Λες σε όλους ότι θα είσαι στη δουλειά, ενώ εσύ ξεκινάς για ένα ταξίδι στην πόλη που μένει η αγαπημένη σου. Μετά από 4 ώρες ταξίδι και 3 ώρες αναμονής συναντιέστε κρυφά (μη σας δει κανένα μάτι…) και αντί για το φιλί της Πηνελόπης στον Οδυσσέα για την επιστροφή στην πατρίδα παίρνεις αραιότατα μούτρα μέχρι το πάτωμα και δικαιολογία του τύπου “ Δεν φταις αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να με βοηθήσεις. Θέλω να μείνω μόνη μου…”

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: