Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2005

Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς

Όσο κι αν προσπαθώ να ακούσω τη συμβουλή των γύρω μου και να μην γκρινιάζω δεν τα καταφέρνω. Είμαι κατά της λογοκρισίας και θερμός υποστηρικτής της ελευθερίας του λόγου αλλά πιστεύω ότι για να πει κάποιος τη γνώμη του πρέπει να σκεφτεί πρώτα. Στην Ελλάδα λοιπόν που ό, τι δηλώσεις είσαι βρέθηκε κάποιος κύριος ο οποίος σε φιλική συζήτηση απαξίωσε τις νίκες των εθνικών μας ομάδων στην Ευρώπη λέγοντας “Σιγά και τι έγινε που κερδίσαμε;”.

Σε αυτή τη στενόμυαλη και προσβλητική για όσους αγωνίστηκαν δήλωση έρχομαι να απαντήσω. Έστω ότι με καμία από τις νίκες της Ελλάδας στο εξωτερικό δεν κέρδισε ο απλός πολίτης (άμεσα) τίποτα άλλο εκτός από περηφάνια. Έστω ότι δεν άλλαξε τίποτα στη ζωή του από την επόμενη μέρα. Μήπως πρέπει όμως να σκεφτούμε λίγο πιο μακροπρόθεσμα;

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η καινούρια κυβέρνηση τα καθήκοντα της φάνηκε ότι τουλάχιστον ο τουρισμός της Ελλάδας θα έχει μια βοήθεια. Ο κύριος Αβραμόπουλος και το υπουργείο του κάνουν μια αξιόλογη προσπάθεια να δείξουν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Με αφίσες, περιοδικά, εκθέσεις, τηλεοπτικά σποτάκια και χορηγίες σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ΜΜΕ είναι το πιο φιλόδοξο μέχρι σήμερα σχέδιο προβολής του ελληνικού τουρισμού.

Αν τώρα προσθέσουμε σε όλα αυτά τις 3 ευρωπαϊκές πρωτιές της χώρας, πράγμα που δεν έχει πετύχει καμία άλλη χώρα στο παρελθόν, τότε βλέπουμε ότι έχουμε την μεγαλύτερη ευκαιρία για βελτίωση του τουρισμού μας. Γι’ αυτό το λόγο εγώ θα συμβούλευα να παραταχτούμε κι εδώ όλοι μαζί, ενωμένοι όπως και σε όλες τις αναμετρήσεις της Ελλάδας. Μια νίκη στον τομέα του τουρισμού θα βοηθήσει για πολλά χρόνια όλους τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: