Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2009

Έγινε της Τσικνοπέμπτης


Σε ένα απίστευτο ξεφάντωμα επιδόθηκαν όσοι βρέθηκαν στο ιστορικό κέντρο του Μεσολογγίου την Πέμπτη. Από τις 2 το μεσημέρι οι ψησταριές ήταν έτοιμες και η μυρωδιά των ψητών άρχισε να γεμίζει κάθε γωνιά της πόλης.

Συμβάλλοντας στο πάρτι που είχε στηθεί στα στενά, ο Σύλλογος Νεολαίας (Si.Ne.M.A.) από νωρίς έδωσε καρναβαλική νότα στήνοντας ηχεία και παίζοντας μουσική στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη. Στις 8:οομ.μ. η ψησταριά ήταν αναμμένη και τα πρώτα ποτήρια μπύρας μοιράζονταν στους καρναβαλιστές και τους περαστικούς.

Δυστυχώς η παράλληλη εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου, την οποία μας είχε ζητήσει να συμπεριλάβουμε στο επίσημο πρόγραμμα η πρόεδρος της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Π.Α.Α (πρώην ΔΕΠΑΜ)η κ. Νατσικώστα, δεν ήταν οργανωμένη σωστά με αποτέλεσμα να βγει και η εκδήλωση του Συλλόγου Νεολαίας εκτός προγράμματος.

Η εν λόγω εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 7:00μ.μ. και θα είχε διάρκεια 2 ώρες. Στις 9:00μ.μ. θα ακολουθούσε η προβολή των videoclip που έφτιαξαν τα πληρώματα του 25ου Μεσολογγίτικου Καρναβαλιού και στη συνέχεια συναυλία από τους πολύ δημοφιλής στη νεολαία και ανερχόμενους καλλιτέχνες dj-mc ILITO, mc SiR PALOU και Spiro METAXA.

Τα μέλη του δημοτικού ωδείου άρχισαν να στήνουν τα κρουστά τους λίγα λεπτά πριν τις 8:00μ.μ. με αποτέλεσμα να τινάξουν στον αέρα το πρόγραμμα. Ο υπεύθυνος του ωδείου δήλωσε μάλιστα ότι δεν ήταν ενημερωμένος ότι πρέπει να παραδώσει το χώρο για την επόμενη εκδήλωση στις 9:00μ.μ. Αυτά είναι θέματα βέβαια, που αφορούν τον ίδιο και την προϊστάμενή του. Φάνηκε όμως ότι τα προβλήματα συνεννόησης με τα όργανα του Δήμου Μεσολογγίου, ακόμα και σε εκδηλώσεις θεσμούς, παραμένουν. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω ότι τα πρώτα στολίδια στην κεντρική πλατεία (και μόνο) τοποθετήθηκαν το πρωί της Τσικνοπέμπτης. Η τοποθέτησή τους είχε ζητηθεί επανειλημμένα από τα μέσα Ιανουαρίου.

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Νεολαίας και των αρχηγών των πληρωμάτων αποφασίστηκε η αποχώρησή των καρναβαλιστών και των φίλων τους. Θεωρούμε πως κάποιοι δεν παίρνουν σοβαρά τον κόπο των μελών του Συλλόγου Νεολαίας όπως επίσης και την προσπάθεια όλων των καρναβαλιστών, οι οποίοι θυσίασαν τον χρόνο τους για τη δημιουργία των videoclip και λόγω κατάχρησης χρόνου δεν μπόρεσαν να τα δουν να προβάλλονται.

Να σημειώσουμε ότι την εκδήλωση κάλυπτε τηλεοπτικά το πατρινό κανάλι superB και σχολιασμός για το Μεσολογγίτικο Καρναβάλι έγινε από τον dj.ILITO στον δημοφιλέστερο, πανελλαδικής εμβέλειας μουσικό τηλεοπτικό σταθμό MADtv.



Φωτογραφία μετά την αποχώρηση του Συλλόγου Νεολαίας και των καρναβαλιστών


Φωτογραφία πριν την αποχώρηση του Συλλόγου Νεολαίας και των καρναβαλιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια: