Κυριακή, Νοεμβρίου 06, 2005

Περί τσατ!



ΟΚ! Η αλήθεια είναι οτι κάνω πολλές ώρες chat το μήνα. Την προήγουμενη βδομάδα μιλούσα μα κάτι φίλους στο msn και μου ανέφερε μια φίλη μου ότι διάβασε ένα απο τα κείμενα του Παναγιώτη Κουνιάκη σχετικά με dating μέσω internet και η αποψή της ήταν οτι με τις σωστες κινήσεις μπορεί να δημιουργηθεί μια υγιής σχέση.

Άν καθήσουμε να το καλοσκεφτούμε η λύση του chat μέσω internet ή κινητού μπορεί να βοηθήσει στην περίπτωση που σε ενδιεφέρει κάποιος και για χ,ψ λόγους δεν είναι εύκολο να βγείτε ραντεβού. Δίνεις λοιπόν ένα ραντεβού για chat και μπορείς να συζητήσεις κάποια πράγματα και να μάθει ο ένας πράγματα για τον άλλο. Βέβαια δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα κανονικό ραντεβού αλλά μπορείς να γνωρίσεις κάποιον και αν σε ικανοποιεί, κανονίζεις και μια, και δυο, και τρείς κανονικές συναντήσεις.

Όλη αυτή η δικασία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποιος απο τους δύο να λέει ψέμματα αλλά αυτή είναι μια παράμετρος που δεν μπορείς να την ελέγξεις ούτε σε ένα κανονικό ραντεβού.

Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που βρίσκει πιο εύκολο και πιο διασκεδαστικό -ακόμα και όταν βρίσκεται ήδη σε μια σχέση- να κάνει chat παρα να μιλάει στο τηλέφωνο. Θα μου πείτε τώρα οτι δεν υπάρχει καθόλου προσωπική επαφή. Ναί, αλλά μην ξεχνάτε οτι οι παππούδες μας και ίσως και οι γονείς μας επικοινωνούσαν με γράμματα όταν αποχωριζόταν ο ένας απο τον άλλο για κάποιο χρονικό διαστημα. Ας δούμε λοιπόν το chat και το e-mail ως τη σύγχρονη ρομαντική αλληλογραφία.

Με προσοχή γιατί υπάρχουν και κίνδυνοι. Δεν χρειάζεται να δίνουμε προσωπικά δεδομένα έτσι αβασάνιστα και για πλάκα.

Όλα ατά σας τα λέω ως άνθρωπος που έχει δεί και τις 2 πλευρές του νομίσματος. Γνωριμίες που κράτησαν 10-15 μέρες και με άσχημο τέλος πέρασαν στη λήθη, φιλίες που κρατάν μέχρι τώρα αλλά και ρομαντικές σχέσεις που άρχισαν απο chat και που δείχνουν οτι έχουν πολλά kilobytes να διανύσουν. :-)

Υ.Γ. "ΑΜ" 6 μήνες είναι μόνο η αρχή. Καλή και αγαπησιάρικη συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: